Skip to content

Prezentări

Prezentări de portfoliu a studenților și absolvenților de la FAVD cu Anca Poterașu

Anca Poterașu este manager cultural și directorul galeriei Anca Poterașu situată în București din 2011. A studiat la Universitatea din București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și și-a sustinut teza de masterat în domeniul Politicilor Sociale Europene. Galeria Anca Poterașu promovează artisti contemporani români devenind una din cele mai dinamice instituții de artă contemporană din București. Galeria este membru fondator al AGACOR (Asociația Galeriilor de Artă Contemporană din România) si membru al New Art Dealers Alliance, SUA. În anul 2012, Anca Poterașu a inființat Asociatia Română de Artă Contemporană (https://arac.ro/); aceasta organizează  expoziții, realizează cataloage de artisti, întâlniri tematice și de grup în sfera artelor contemporane. În anul 2015 Anca Poterasu a înființat  Rezidența Plantelor 58, una dintre primele rezidențe de artă din București care invită artiști si curatori internationali, promovând Bucureștiul ca destinație culturală.

Prezentări de portfoliu a studenților și absolvenților de la FAVD cu Diana Marincu

Diana Marincu este curator și critic de artă, membru AICA și IKT, Director Artistic al Fundației Art Encounters din Timișoara. A obținut în 2017 titlul de Doctor de la Universitatea de Arte din București, secția Istoria și Teoria Artei. Cele mai recente expoziții ale sale includ: Harun Farocki – Ar trebui ca realitatea să înceapă, Fundația Art Encounters, Timișoara (2020); Persona, MUCEM, Marsilia (2019); Manufacturing Nature / Naturalizing the Synthetic, Frac des Pays de la Loire (2018); Marianne Mispelaere – Sounds Make Worlds, Fundația Art Encounters, Timișoara (2018); co-curator alături de Zsuzsanna Szegedy-Maszák, Double Heads Matches, Noua Galerie a Budapestei (2018); co-curator alături de Ami Barak, Viața – Mod de întrebuințare, Timișoara Art Encounters (2017); co-curator împreună cu Anca Mihuleț al proiectului Punctul alb și cubul negru, MNAC București (2015- 2017). Printre publicațiile recente se numără: co-editor alături de Mica Gherghescu, Infra-Noir. Anatomii ale dorinței. Metamorfoze ale imaginilor, Editura Art Encounters, Timișoara, 2020; coo-editor alături de Ruxandra Demetrescu, Revista ARTA, nr. 44-45 / 2020; co-editor alături de Emmanuel Lebeau a catalogului Manufacturing Nature / Naturalising the Synthetic, Frac des Pays de la Loire, 2020.

Prezentări de portfoliu a studenților și absolvenților de la FAVD cu Adrian Bojenoiu

Adrian Bojenoiu (n. 1976) este curator independent. Între 2012 și 2019 a predat istoria artei contemporane la Universitatea din București. Cercetarea sa în domeniul artei se concentrează asupra studiilor imaginii și a practicilor artistice contemporane. Din 2009 este cofondator al Centrului pentru Cultură Contemporană Club ElectroPutere, coeditor al „Romanian Cultural Resolution”, publicat în 2011 la editura Hatje & Cantz și al Romanian Contemporary Art 2010 – 2020 publicat în 2020 la editura Hatje & Cantz. În 2011 a fost coautor al proiectului ”RCR documentary”, unul dintre cele două participări naționale la Bienala de Artă de la Veneția. Din 2014 este cofondator al Mobile Biennale. În 2016 a inițiat programul de rezidențe ”ElectroPutere AIR” și a fondat Galeria ElectroPutere.

Prezentări de portfoliu a studenților și absolvenților de la FAVD cu Alexandra Croitoru

Alexandra Croitoru este o artistă vizuală ce trăiește și activează în București. Între 1993 și 1998 a studiat la Academia Națională de Arte din București. Din 1999 predă în cadrul departamentului Foto-Video al aceleiași instituții cursul Tehnici de reprezentare – Fotografie. Proiectele sale artistice au fost prezentate în expoziții organizate de instituții precum Bozar Bruxelles, Art Encounters Timișoara, Kunsthalle Winterthur, MNAC București, MUMOK Viena, Zachęta National Gallery of Art Varșovia, MNAR București, Schedhalle Zürich, Casino Luxembourg, Salon of the Museum of Contemporary Art Belgrad, Center for Contemporary Art, Plovdiv sau Muzeul Brukenthal Sibiu. În 2014 primește titlul de Doctor, conferit de Universitatea Națională de Arte București, pentru o teză centrată pe „naționalizarea” lui Brâncuși în România. Din 2011 este co-curatoare a Salonului de proiecte, București.

Internship-uri

Prezentare a activității desfășurate de Ioana Mihai, la galeria Borderline din Iași către studenții de la FAVD